UE acordă Ucrainei un împrumut de un miliard de euro și avertizează Rusia să înceteze provocările
Comisia Europeană și guvernul interimar ucrainean au semnat ieri un acord privind un ajutor de un miliard de euro sub formă de împrumuturi pe termen mediu – în cadrul pachetului de până la 11 miliarde de euro pe termen de doi ani anunțat de Bruxelles la 5 martie – și un acord privind un ajutor financiar de 365 de milioane pentru sprijinirea democrației, a societății civile și a dezvoltării economice.
Republica Moldova va semna pe 27 iunie un acord de asociere cu UE
Republica Moldova va semna oficial, pe 27 iunie, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, a spus astăzi preşedintele Consiliului European, Hermann Van Rompuy, potrivit AFP.
http://www.capital.ro/republica-moldova-va-semna-un-acord-de-asociere-cu-ue.html
Rusia ameninţă Republica Moldova cu introducerea de noi sancţiuni economice
Moscova anunţă că relaţiile cu Moldova vor avea de suferit ca urmare a apropierii ţării noastre de UE. Migranţii, gazul şi embargourile sunt cele mai la îndemână arme, spun analiştii
Kievul l-a convocat pe ambasadorul ungar, după ce premierul Orban a cerut autonomie pentru maghiarii din Ucraina
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că doreşte autonomie sporită pentru comunităţile maghiare din bazinul carpatic, inclusiv din Ucraina, reacţia Administraţiei proeuropene de la Kiev fiind convocarea ambasadorului ungar.
Băsescu: Putin se află în situaţia dificilă de a se constata că una spune şi alta face
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că omologul său, Vladimir Putin, se află în „situaţia dificilă de a se constata că una spune şi alta face” atunci când cere separatiştilor din Ucraina să nu susţină referendumuri privind obţinerea independenţei, dar ministrul de externe al Federaţiei Ruse salută rezultatul referendumurilor.
Steagul secuiesc a înlocuit steagul Uniunii Europene pe clădirea Parlamentului ungar
Presa de stânga de la Budapesta îl acuză pe preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, că refuză să arboreze steagul Uniunii Europene pe clădirea Parlamentului, în locul acestuia tronând steagul secuiesc. “Având în vedere că nu este obligat prin lege, preşedintele Parlamentului nu va arbora steagul Uniunii Europene pe frontispiciul Parlamentului. În schimb, steagul secuiesc va flutura pe clădirea Parlamentului cât timp România va amenda şi va interzice arborarea sa”, a comunicat biroul de presă al Parlamentului ungar, la solicitarea magyarnarancs.hu.
UE analizează “situaţia complexă” privind survolarea spaţiului aerian al României
Lista de sancţiuni privind criza din Ucraina a fost adoptată de toate statele membre şi aceste sancţiuni trebuie puse în aplicare, ele făcând parte din eforturile pentru soluţionarea acestei crize, a declarat marţi Maja Kocijancic (foto), purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Cum se văd din Germania politicile Rusiei în Ucraina
Poziţionarea Germaniei faţă de evenimentele din Ucraina ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia se află în acest moment într-o zonă destul de neclară: discursul oficial german dezaprobă în mod direct acţiunile Rusiei, dar…
Adoptarea euro în 2019 este o ţintă greu de atins
Realizarea unui obiectiv atât de ambiţios necesită stabilirea unor ţinte anuale, spune viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu
Agricultura – o afacere în care nu se poate da greş
Un premier spunea că România poate deveni a şaptea sau a opta putere economică a Europei. Pe ce îşi baza afirmaţia? Pe faptul că suntem a noua ţară din UE după teritoriu şi a şaptea după populaţie. Şi cam tot în acea zonă ar trebui să ne plasăm şi din punct de vedere economic. Din păcate, dacă schimbăm perspectiva de la ce ne-a dat Dumnezeu la ceea ce trebuia să adăugăm cu minţile şi braţele noastre, ajungem invariabil la coada clasamentelor, fie că-i vorba de PIB pe locuitor sau de productivitate.