DW: Noua Rusie s-ar putea întinde până la graniţele UE

Controversatelor „referendumuri” din estul Ucrainei le lipseşte credibilitatea. Dar ele ar putea declanşa o reacţie în lanţ, avertizează Bernd Johann.

http://www.capital.ro/dw-noua-rusie-s-ar-putea-intinde-pana-la-granitele-ue-1.html

Circa 160 de miliarde de euro au fost scoase din Rusia de la începutul crizei ucrainene

De la începutul crizei ucrainene, circa 160 de miliarde de euro au fost scoase din Rusia, estimează preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat luni de cotidianul RBC Daily şi preluat de RIA Novosti.

http://www.capital.ro/circa-160-de-miliarde-de-euro-au-fost-scoase-din-rusia-de-la-inceputul-crizei-ucrainene.html

Der Spiegel: Cresc temerile în legătură cu dependenţa Bulgariei de gazul rusesc

Dependenţa aproape totală a Bulgariei de gazul natural provenit din Rusia provoacă îngrijorări tot mai mari în rândul liderilor europeni. Situaţia poate deveni una şi mai dificilă dacă Moscova va folosi această ţară pentru a diviza blocul comunitar, scrie Gerald Traufetter în ediţia electronică a publicaţiei „Der Spiegel”.

http://adevarul.ro/international/europa/der-spiegel-cresc-temerile-legatura-dependenta-bulgariei-gazul-rusesc-1_537158090d133766a89963fb/index.html

Gazprom ameninţă că va opri livrările de gaze pentru Ucraina începând din 3 iunie

Gazprom va sista livrările de gaze destinate Ucrainei începând din 3 iunie, dacă Administraţia de la Kiev nu va efectua plăţi în avans pentru luna iunie, anunţă preşedintele companiei ruse, Aleksei Miller, conform b1TV.

http://www.cotidianul.ro//gazprom-ameninta-ca-va-opri-livrarile-de-gaze-pentru-ucraina-incepand-din-3-iunie-237548/

Preşedintele Traian Băsescu: „Rusia ne poate ridiculiza. UE nu poate doborî avioane cu persoane interzise”

Preşedintele Traian Băsescu avertizează că interdicţiile aplicate de UE celor 40 de oficiali ruşi nu ar trebui să se extindă şi pentru spaţiul aerian.

http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-traian-basescurusia-ridiculiza-ue-nu-dobori-avioane-persoane-interzise-1_5370f5e30d133766a8971ab3/index.html

UE extinde lista sancţiunilor vizând Rusia la încă 13 persoane şi două firme

Uniunea Europeană (UE) a extins luni lista sancţiunilor impuse Rusiei din cauza crizei din Ucraina la încă 13 persoane şi două firme, transmite AFP.

http://www.gandul.info/international/ue-extinde-lista-sanctiunilor-vizand-rusia-la-inca-13-persoane-si-doua-firme-12620100?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

CNADNR, compania cu 6.000 de angajaţi, dintre care peste 1.000 ocupă funcţii de conducere

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are 6.009 de angajaţi, peste jumătate fiind personal tehnic, economic, de specialitate şi administrativ (TESA), iar numărul de ingineri (524) este aproape egal cu totalul economiştilor (418) şi consilierilor juridici (129) angajaţi.

http://adevarul.ro/economie/afaceri/cnadnr-compania-6000-angajati-1000-ocupa-functii-conducere-1_5370c8e30d133766a895e9d4/index.html

Viitor sumbru: Povara CAS nu scade în 2014

CAS vor scădea de la 1 ianuarie 2015. Încasările au fost slabe în primele luni şi au revenit pe un trend mulţumitor abia în aprilie. Atâta timp cât fiecare procent tăiat înseamnă un miliard mai puţin la buget, reducerea de la 1 iulie are şanse aproape zero

http://www.capital.ro/viitor-sumbru-povara-cas-nu-scade-in-2014-.html

Patru industrii trase în jos de blocajul programului de reabilitare termică

Programul de reabilitare termică a blocurilor vechi din România are un impact însemnat în patru sectoare de producţie: adezivi, materiale izolatoare, tencuieli decorative şi tâmplărie termoizolantă. Zeci de companii şi-au legat destinele de un program care funcţionează cu paşi de melc.

http://www.capital.ro/patru-industrii-trase-in-jos-de-blocajul-programului-de-reabilitare-termica.html