Victor Ponta: „Gândirea a fost comunistă atunci când s-a mers la vot”

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la B1 TV, că referendumul organizat în 2009 a avut doar un scop electoral, pentru realegerea preşedintelui Băsescu, iar „gândirea a fost comunistă atunci când s-a mers la referendum”. Argumentul principal este că doar comuniştii au făcut unicameralism, precizând că el va vota din nou negativ.

http://adevarul.ro/news/politica/victor-ponta-gandirea-fost-comunista-atunci-s-a-mers-vot-1_51ba1fe6c7b855ff568c1241/index.html

Antonescu, despre regionalizare: „Sunt temător”

Crin Antonescu s-a întâlnit în Londra cu reprezentanţi ai „Romanian Business Club”, care s-au arătat interesaţi dacă regionalizarea face posibil accesul mai bun la fondurile europene.

http://adevarul.ro/news/politica/antonescu-despre-regionalizare-sunt-temator-1_51ba29cec7b855ff568c35bc/index.html

România mai irigă doar 10% din terenurile arabile

Din 9,3 milioane de hectare cultivabile, sistemele de irigaţii acoperă puţin peste un milion de hectare, cu toate că aproape jumătate din suprafaţa ţării are deficit de umiditate naturală la sol. Datorită calităţilor de fertilitate a solului, avem în România un potenţial agricol echivalent cu asigurarea hranei pentru cel puţin 50 de milioane de consumatori.

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania-mai-iriga-doar-10-terenurile-arabile-1_51b9f24cc7b855ff568b4ae7/index.html

Un IMM din trei moare în primul an de la înființare

Spiritul antreprenorial din România nu este foarte ridicat, dar chiar și așa se înființează destule ­IMM-uri noi în fiecare an. Din păcate, doar două treimi dintre acestea reușesc să rămână în activitate după un an.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/183199.html

Vosganian: Administraţia noastră este în acest moment nepregătită pentru preluarea preşedinţiei UE, în 2019

Administraţia noastră este în prezent nepregătită pentru preluarea preşedinţiei Uniunii Europene în 2019 şi trebuie un efort colosal pentru ca, în următorii şase ani, să o pregătim pentru acest examen de maturitate pe care România îl va da, a afirmat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă dedicată fondurilor europene, informează mediafax.ro.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/vosganian-administratia-noastra-este-in-acest-moment-nepregatita-pentru-preluarea-presedintiei-ue-in-2019-645457.html

PP-DD s-a retras de la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei

PPDD a decis să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat, joi, liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt “o mascaradă”, sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/pp-dd-s-a-retras-de-la-lucrarile-comisiei-de-revizuire-a-constitutiei-645461.html

REVIZUIREA CONSTITUŢIEI. Deputat UDMR: Este un pas înainte, se recunoaşte existenţa minorităţilor naţionale pe teritoriul României

Liderul grupului parlamentar al UDMR de la Camera Deputaţilor, Mate Andras, consideră că prin acceptarea de către Comisia pentru revizuirea Constituţiei a celor trei amendamente privind dreptul la identitate s-au făcut paşi în ceea ce priveşte respectarea identităţii culturale, lingvistice şi etnice a minorităţilor.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/revizuirea-constitutiei-deputat-udmr-este-un-pas-inainte-se-recunoaste-existenta-minoritatilor-nationale-pe-teritoriul-romaniei-645465.html

Prima schimbare cu adevărat importantă din noua Constituţie

După două săptămâni de dezbateri pe revizuirea Constituţiei, parlamentarii au decis să sancţioneze traseismul politic al parlamentarilor prin pierderea mandatului. Propunerea, mult promovată de liberali, a ajuns să fie adoptată cu unanimitate de voturi în cea de-a opta zi de lucru a Comisiei, deşi în primele zile de dezbateri a fost respinsă.

http://www.gandul.info/politica/prima-schimbare-cu-adevarat-importanta-din-noua-constitutie-10962943?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

Over 60% of investments from the rest of the world into the EU27 came from the USA in 2012

Foreign Direct Investment1 (FDI) from the EU272 to the rest of the world reached 171 billion euro in 2012, while investment from the rest of the world into the EU27 was 159 bn in 2012. Investment from the euro area (EA17)2 to the rest of the world amounted to 238 bn while investment from the rest of the world into the euro area was 193 bn.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-13062013-AP/EN/2-13062013-AP-EN.PDF