Joaca îndeplinește un rol cheie în dezvoltarea fizică și mentală a copiilor și este o parte esențială a educației. Deși, în ritmul accelerat al zilelor noastre, alfabetizarea digitală a copiilor este aproape indispensabilă, iar computerele contribuie în mod incontestabil la educația lor creativă și practică, ele nu pot înlocui experiențele și lecțiile pe care le învață la locul de joacă.
Terenul de joacă nu este doar un loc în care se pot juca și își pot dezvolta coordonarea și dexteritatea motorie, ci și un spațiu social în care pot învăța regulile de bază ale comportamentului social și își pot dezvolta abilitățile sociale.
La propunerea Comisiei pentru învățământ și cultură, Consiliul Județean Harghita analizează posibilitățile de continuare a programului anterior de construire de locuri de joacă, lansat în 2008 și va acorda în acest an prioritate eforturilor autorităților locale de a renova terenurile de joacă și spațiile publice comunitare și de a crea unele noi.

Având în vedere cele menționate mai sus, Consiliul Județean Harghita a efectuat o analiză a nevoilor pentru a identifica planurile administrațiilor publice locale în acest domeniu.

Raportul poate fi vizualizat AICI.