George Friedman, Stratfor: Miza României e America, nu NATO sau UE
România, arată George Friedman, este o ţară care s-a retras în sine şi doreşte să se integreze mai bine în sistemul internaţional – o poziţie greu de menţinut. Dacă Bucureştiul a fost o excepţie în blocul sovietic, îi vine acum mai greu să se adapteze Europei decât ţări ca de pildă Polonia. Pentru România a deveni normal înseamnă să devină o parte a Europei, respectiv să se alăture UE şi NATO.

http://adevarul.ro/news/politica/george-friedman-stratfor-miza-romaniei-e-america-nu-nato-ue-1_51ab7b96c7b855ff564e0a06/index.html

 

Deputat PSD: Ministerul Sănătăţii a cerut DSP-urilor o situaţie a folosirii în spitale a “limbilor minoritare”

Deputatul PSD Florin Buicu, secretar al Comisiei de Sănătate din Cameră, spune că Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică o situaţie a folosirii în spitale a “limbilor minoritare”, pentru a vedea în ce măsură li se oferă posibilitatea pacienţilor “de a fi trataţi în limba lor”.

http://www.mediafax.ro/social/deputat-psd-ministerul-sanatatii-a-cerut-dsp-urilor-o-situatie-a-folosirii-in-spitale-a-limbilor-minoritare-10915478

 ”Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania!”

De unde atâta grabă în povestea cu regionalizarea? De unde atâta siguranţă şi nicio umbră de îndoială?

http://www.cotidianul.ro/kosovo-va-fi-un-precedent-pentru-transilvania-214804/

 

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se întâlnesc, astăzi, cu Prinţul Charles al Marii Britanii
Prinţul Charles se întâlneşte, în cursul după-amiezii, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. Prinţul Charles a sosit joi în România.
http://adevarul.ro/news/politica/traian-basescu-victor-ponta-printul-charles-1_51ac2aaec7b855ff56502cdc/index.html

 

O soluție de luat în calcul – reducerea limitată a TVA

Avem știri și diverse opinii pro și contra orice. Avem, însă, mai puține soluții la multiplele probleme cu care se confruntă mediul economic.

http://cursdeguvernare.ro/o-solutie-de-luat-in-calcul-reducerea-limitata-a-tva.html