Ponta nu a reuşit să încheie definitiv afacerea Rompetrol. Consiliul Concurenţei a obligat Guvernul să scoată la „vânzare competitivă” acţiunile negociate cu kazahii
Afacerea prin care Guvernul renunţă la datoria de 690 de milioane de dolari a grupului kazah Rompetrol, în schimbul vânzării către oficialii din Kazahstan a unui pachet de acţiuni la rafinăria Petromidia cu 200 de milioane cu păstrarea a 18%, nu este încă tranşată, cu toate că premierul Victor Ponta şi-a pus, săptămâna trecută, la presiunea Curţii Constituţionale, semnătura pe hotărârea care adoptă înţelegerea cu kazahii.
PPDD nu mai există în Senat. Vochiţoiu: „Eu şi majoritatea senatorilor PPDD am demisionat. Mergem la majoritate”
Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, şi majoritatea membrilor acestui grup au demisionat din partid, urmând să se înscrie într-o formaţiune din actuala majoritate.
http://adevarul.ro/news/politica/ppdd-senat-vochitoiu-1_52e7a10ec7b855ff56deda36/index.html
Ponta se ţine tare pe poziţii: Nu se poate renunţa la acciză”
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că Guvernul nu poate renunţa la acciza pe carburanţi şi că acest lucru i-a fost comunicat de către oficialii FMI şi preşedintelui Traian Băsescu.
Protest al preoţilor din Ozun, după ce steagul secuiesc a fost înlăturat de pe Primărie
Preoţii bisericilor maghiare din comuna Ozun, judeţul Covasna, alături de localnici, au protestat, marţi, în faţa Primăriei, după ce primarul Raduly Istvan a fost obligat de instanţă să îndepărteze steagul secuiesc de pe sediul instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prima ”lovitură” a DNA-ului Fiscului: o firmă chineză care a prejudiciat bugetul cu 9 milioane de euro
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, supranumită de premierul Victor Ponta, în vară, „DNA-ul Fiscului”, a identificat un prejudiciu de peste nouă milioane euro cauzat în 2013 bugetului de stat de către o firmă controlată de persoane de origine chineză.
Statul poate să deszăpezească drumurile aproape gratis, cu utilaje din fonduri europene şi fără firme subcontractante. Cum ar trebui să procedeze Guvernul
Programul Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T) conţine cel puţin patru categorii de cheltuieli care ar putea fi eligibile pentru achiziţia de utilaje din fonduri nerambursabile de la UE de către administratorii de stat ai infrastructurilor rutiere şi feroviare (CNADNR, respectiv CFR). Guvernul nu trebuie decât să urmeze procedurile prevăzute în Ghidul Solicitantului POS-T.
Gazele de şist nu se regăsesc nici în Legea Petrolului, nici în Legea energiei electrice şi a gazelor natural
În acest articol, demonstrăm că gazele de şist, şi mai general gazele neconvenţionale, nu se regăsesc nici în Legea Petrolului (Legea 238/2004), nici în Legea energiei electrice şi a gazelor naturale (Legea 123/2012), şi facem două observaţii.
De ce se scumpesc şi se vor mai scumpi carburanţii
Comercianţii de produse petroliere din Republica Moldova au început de ieri să scumpească benzina, motorina şi gazul lichefiat, în medie cu 50-60 de bani pentru un litru. Motivul prinicpal al acestei creşteri este majorarea cu circa 10% de la 1 ianuarie 2014 a accizelor la carburanţi
Redevenţele la petrol şi gaze riscă să ajungă instrument electoral
În acest an, Guvernul poate să renegocieze taxele pe care le va percepe de la Petrom, dar şi de la alte companii din domeniul extractiv, iar forţele implicate atrag atenţia asupra mizei uriaşe a redevenţelor, mai ales înaintea alegerilor.
INFOGRAFIE Adevărul despre România: tinerii români cred mai puţin în stat şi mai mult în ei înşişi
Barometrul „Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul”, arată că, deşi percep că ţara şi economia vor merge mai prost în 2014, tinerii cred că lor personal le va merge mai bine.