Oferta lui Ponta pentru liberali: Dacă Tăriceanu preia şefia PNL, îi susţinem candidatura la preşedinţie

Victor Ponta crede că rezultatul obţinut de alianţa PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare este foarte bun, în condiţiile în care „200.000 de buletine au fost anulate” deoarece aveau ştampila atât pe PSD, cât şi pe Mircea Diaconu.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/oferta-lui-ponta-pentru-liberali-daca-tariceanu-preia-sefia-pnl-ii-sustinem-candidatura-la-presedintie-669108.html

Piața terenurilor agricole: noi pași spre blocaj

Implicațiile noii legi care reglementează tranzacțiile cu terenuri agricole extravilane sunt subiect de dezbatere pe agenda publică din agricultură de mai multe săptămâni, dar ultimele evoluții arată că ne îndreptăm spre un blocaj real al acestei piețe.

http://www.capital.ro/piata-terenurilor-agricole-noi-pasi-spre-blocaj.html

EXCLUSIV: Ghid de supravieţuire financiară – cum ne descurcăm cu 10% din veniturile unui german

Deşi statisticile ne arată săraci lipiţi pământului, nivelul real de trai al românilor este mai apropiat de cel din vestul Europei decât am putea crede. Totul are o explicaţie (de fapt, mai multe).

http://www.capital.ro/ghid-de-supravietuire-financiara-cum-ne-descurcam-cu-10-din-veniturile-unui-german.html

UE ar putea impune astăzi noi sancţiuni, mai severe, împotriva Rusiei

Liderii europeni se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru a decide asupra scenariului de sancţiuni – flexibil, intermediar, sever – pe care să îl urmeze în cazul Rusiei, scrie în ediţia de luni cotidianul Nezavisimaia Gazeta, citat de RIA Novosti.

http://www.gandul.info/international/ue-ar-putea-impune-astazi-noi-sanctiuni-mai-severe-impotriva-rusiei-12653138?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gandul%2FMJcu+%28Gandul%29

UE a devenit de nedescifrat, afirmă preşedintele François Hollande

UE ‘a devenit de nedescifrat’ şi trebuie ‘să se retragă de acolo de unde nu este nevoie de ea’, a afirmat luni preşedintele François Hollande, la o zi după alegerile europene care au consacrat victoria în Franţa a unei formaţiuni de extremă dreapta, relatează AFP.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/ue-a-devenit-de-nedescifrat-afirma-presedintele-francois-hollande-669100.html

Rusia exclude posibilitatea revenirii Crimeei în Ucraina: Este regiune a Federaţiei Ruse, teritoriu rus

Ipoteza revenirii regiunii Crimeea în cadrul Ucrainei, aşa cum doreşte noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, este exclusă, afirmă Preşedinţia Rusiei, conform Mediafax.

http://www.cotidianul.ro//rusia-exclude-posibilitatea-revenirii-crimeei-in-ucraina-este-regiune-a-federatiei-ruse-teritoriu-rus-238508/

Cum iese Băsescu din politică pe mâna Elenei Udrea şi ce va urma

Traian Băsescu pierde alegerile pentru prima dată în cariera sa. Scorul PMP pune punct visului său că va rămâne la cârma României transferându-se de la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria.

http://adevarul.ro/news/politica/cum-iese-basescu-politica-mana-elenei-udrea-urma-1_538383960d133766a805cbde/index.html#

Probleme europene și dificultăți românești

După o campanie fără teme, în jurul unor candidați care nu au etalat vreo idee proprie, s-a stabilit noua reprezentare a României în Parlamentul European. Putem privi în urmă și aduce explicații.

http://www.cotidianul.ro//probleme-europene-si-dificultati-romanesti-238503/