SUBIECTELE de la Evaluarea Naţională la Scris şi Citit pentru elevii de clasa a II-a
Evaluările Naţionale au continuat săptămâna aceasta cu proba de la Scris şi Citit pentru elevii de clasa a II-a, care a avut loc luni, urmând ca miercuri elevii să susţină proba la matematică, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei.
Ponta vrea independenţă energetică la comun pentru România şi Republica Moldova în perspectiva „războiului rece“, prin „stabilitatea redevenţelor“
Guvernul este gata să susţină, prin legislaţie şi stabilitatea redevenţelor, proiectele marilor companii şi să îşi asigure independenţa energetică, în perspectiva „războiului rece care va veni cu iarna“, a declarat premierul Ponta.
Religia rămâne opţional obligatoriu
Noul protocol încheiat între Patriarhie şi Ministerul Educaţiei nu rezolvă problema elevilor care refuză să meargă la orele de religie. Elevii ar trebui să aibă la dispoziţie un curs alternativ în cazul în care se retrag de la opţionalul devenit cutumă
Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei – Raportul despre România
Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei din cadrul Consiliul Europei a dat publicităţii acum câteva minute Raportul prind România (al patrulea ciclu de monitorizare).
Comisia Europeană: Combaterea corupţiei şi scăderea veniturilor populaţiei, provocări majore pentru România
Comisia Uniunii Europene a publicat luni câteva recomandări privind Programul naţional de reformă al României pentru 2014, în care atrage atenţia asupra mai multor provocări majore pentru ţara noastră precum rezistenţa puternică la măsurile de combatere a corupţiei, frauda fiscală şi creşterea inegalităţilor în materie de venituri.
Zoltan Levente şi Horvath Levente (UDMR), numiţi şef la ANPM, respectiv secretar de stat la Muncă
Nagy Zoltan Levente, director de cabinet al preşedintelui UDMR, a fost numit la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), iar Horvath Levente-Akos, de asemenea membru UDMR, a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii.
Impactul fracturării hidraulice asupra resurselor de apă
Dacă la început, în secolul al XIX-lea, fracturarea sondelor de țiței și gaze nu se făcea cu apă (s-au folosit pe rând praful de pușcă și nitroglicerina, urmate mai târziu, în prima jumătate a secolului al XX-lea, de acidul clorhidric, napalmul și bombele atomice), din 1953 situația s-a schimbat: apa a devenit principalul fluidul de fracturare.
http://www.contributors.ro/media-tech/impactul-fracturarii-hidraulice-asupra-resurselor-de-apa/
Mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva monarhiei: „Nu vrem rege, vrem referendum”
Mii de persoane manifestau luni seara, la Madrid, împotriva monarhiei, pledând pentru organizarea unui referendum privind instituirea republicii, după anunţul referitor la abdicarea regelui Spaniei, Juan Carlos, relatează AFP.
„Der Spiegel”: Cum câştigă Rusia războiul propagandistic despre Ucraina
Cu ajutorul unor agenţii de ştiri precum Russia Today şi Ruptly, Kremlinul încearcă să schimbe modul în care lumea percepe Rusia. Şi a avut foarte mult succes: Vladimir Putin a câştigat războiul propagandistic în faţa Ucrainei, iar Vestul este divizat, notează jurnaliştii germani.