„Dobrogea ar trebui să fie autonomă faţă de restul ţării“. Independenţa regiunii de sud-est, vehiculată la Constanţa

Există constănţeni care consideră că Dobrogea ar trebui să fie mai mult decât o regiune a ţării. Supăraţi pe alba-neagra regionalizării, care aşeza Constanţa după Brăila sau Focşani la desemnarea drept reşedinţă a regiunii de Sud-Est, mai mulţi constănţeni sunt de părere că Dobrogea ar trebui să devină autonomă. Potenţialul economic este principalul argument al desprinderii administrative a Dobrogei de ţară.

Ce facem cu educaţia?

Importanţa domeniului nu poate fi pusă la îndoială: economia unei ţări, PIB-ul său, în ultimă instanţă nivelul de trai al cetăţenilor sunt proporţionale şi strâns legate de calitatea educaţiei şi formării profesionale.

Ştiri economice România, din nou tigrul de hârtie al Estului: economia creşte în timp ce familiile românilor sunt tot mai sărace

Exporturile şi producţia industrială au crescut spectaculos, inflaţia şi deficitele externe scad, dar veniturile populaţiei şi consumul sunt pe cele mai joase poziţii în topurile Uniunii Europene.

Viktor Orban: „Europa, un imperiu al birocraţilor, cu sediul la Bruxelles”

Europa este un „imperiu al birocraţilor”, cu capitala la Bruxelles şi unde nu se ţine seama de argumentele liderilor din ţările membre, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat săptămânalului francez L”Express.

RECENSĂMÂNT. Harta absolvenţilor şi analfabeţilor din România

Bucureştiul conduce în topul absolvenţilor unei instituţii de învăţământ superior, atât din punct de vedere numeric, cât şi ca procent raportat la numărul de locuitori. De asemenea, în Capitală sunt cei mai puţini analfabeţi. La polul opus se află Giurgiu.